Kella 4.20 ajal saatis Taani parvlaev Ask teel Saksamaalt Travemündest Lätti Liepājasse välja hädakutse, mille võttis vastu Saksa merepääste seltsi (DGzRS) Bremeni merepäästekeskus. Parvlaev asus sel hetkel keset Läänemerd Rügeni, Bornholmi ja Lõuna-Rootsi ranniku vahel, teatab DGzRS.

Et Ask asus juba Rootsi merepääste tegevusalas, andis Bremeni merepäästekeskus operatsiooni koordineerimise üle Rootsi kolleegidele Göteborgis. DGzRS saatis siiski välja oma merepäästelaeva Harro Koebke Sassnitzi jaamast.

Taani Bornholmi saarelt Rønnest saadeti välja merepäästelaev Mads Jacobsen ja merekodukaitse päästekaater ning päästehelikopter. Otsingutega ühines viis piirkonnas asunud kaubalaeva. Teele asusid ka Taani mereväe patrullkaater ja Saksa liidupolitsei alus.

Umbes tund pärast hädakutsungit teatasid Hollandi kaubalaev Lammy ja Taani kopter pea samaaegselt merehädalise leidmisest. 29-aastane eestlane oli vaid T-särgi väel. Taani kopter võttis alajahtunud, kuid teadvusel olnud mehe oma pardale ja viis ta Bornholmile haiglasse.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Delfile, et välisministeerium on juhtunust teadlik.

"Eesti saatkond Kopehnaagenis väljastas kodanikule tagasipöördumise tunnistuse ning on aidanud võtta ühendust lähedastega ja abistanud koju sõiduks vajalikku asjaajamist korraldada," lisas Sudakov.