Selliste suurte tulekahjude korral, mis toimuvad nii asustatud piirkonnas ning mille suits on näha ka paarikümne kilomeetri kaugusele, paneb häirekeskus inimestele südamele, et 112 helistataks vaid juhul, kui teatajal on olemas valmisolek minna sündmuskohale lähedale ja anda täpsustavat infot.

Päästeameti häirekeskuste pressiesindaja Beata Perens teatas ETAle, et sajad helistajad, kes teatavad lihtsalt umbmääraselt, et kaugelt paistab suurt suitsu, koormavad asjata hädaabinumbrit ning 112 liinile ei pruugi seetõttu kiiresti pääseda need, kellel seda hädasti vaja.

Vaatamata häirekeskuse ülekoormatusele pääses Perensi sõnul õnneks üheaegselt Pääsküla raba põlengu teadetega koheselt liinile Harjumaalt Vääna-Jõesuust helistanud mees, kelle purjekas koos neljaliikmelise seltskonnaga oli ümber läinud umbes poole kilomeetri kaugusel kaldast. Merehädalised said hädaabinumbriga 112 ühenduse vaid korra, hiljem nende telefon päästekorraldajale enam ei vastanud. Saadud infost piisas aga piirivalve informeerimiseks. Piirivalvurid toimetasid inimesed koos purjekaga õnnelikult randa.