Kui 2003. aastal pistis Keskerakonnaga võitja nime pärast rinda Res Publica, siis praegu viitavad arvamusuuringud tsentripartei konkurendina Reformierakonnale, kirjutab Postimees.

Rahvaliidu teabejuht Agu Uudelepp ennustas vastandumist kahel skaalal: Keskerakond ja Reformierakond põrkuvad traditsioonilises vastasseisus parem-vasak, sotsid ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) aga retoorilistel alustel, sest nende puhul ei saa Uudelepa sõnul programmiliste lubaduste täitmisest rääkida.

Keskerakonna infojuht Toomas Raag nentis, et tugeva ja pika traditsiooniga erakonnana soovivad nad valimiste eel rääkida ideedest, kuid ei usu selle võimalikkusesse. “Kõik erakonnad püüavad end alati vastandada suurele ja tugevale, et selle läbi oma nigelat reitingut tõsta,” põhjendas Raag vastuseisu Keskerakonnale.

Isamaaliidu poliitikasekretäri Margus Tsahkna hinnangul kerkib valimiste eel üles Isamaa ja Res Publica Liidu ning Keskerakonna ideede konflikt.

Sotside peasekretär Randel Länts avaldas lootust, et valimiskampaania ajal ei hakata tegelema kõrvaliste ja populistlike asjadega. “Küsimus pole maksumäärades, vaid selles, kas meie inimesed rajavad oma tuleviku kodumaal või on nad sunnitud siirduma parematele jahimaadele piiri taha.”.