Võrreldes eelmise kuuga hoidsid riigikogulased kokku 20 000 krooni. Viimastel kuudel suurt avalikkuse huvi pälvinud autorentimine on aga märkimisväärselt vähenenud, kirjutas Eesti Päevaleht.

Oktoobri lõpus teatas Res Publica fraktsioon, et keelab oma liikmetel kuluhüvitise eest autode liisimise. Res Publica eeskuju järgisid ka mitme teise saadikurühma liikmed.

Siiski pole autorendimakse hüvitamisest loobumine andnud erilist kokkuhoidu, sest riigikogulased on lasknud hüvitada teistsuguseid kulusid. Res Publica liige Imre Sooäär lasi näiteks hüvitada 16 800-kroonise välislähetuse kulud Hiinasse.

Suurim hüvitise kasutaja oli novembris keskerakondlane Jüri Šehovtsov, kes palus riigikogu kantseleil hüvitada 23 320 krooni eest arveid.

Igakuine kuluhüvitis on umbes 7800 krooni kuus. Sellest vähem kulutatud summa kandub järgmisesse kuusse. Kõige rohkem on selle koosseisu jooksul kulutanud keskerakondlane Marika Tuus, kelle kuluhüvitise jääk oli novembri lõpus 39 krooni.

Oktoobris kuluhüvitist autoliisingu maksmiseks kasutanud riigikogulastest loobusid sellest novembris Eiki Berg, Andres Kork, Elle Kull, Tarmo Leinatamm, Tiit Matsulevitš, Ants Pauls, Henn Pärn, Reet Roos ja Ela Tomson Res Publica fraktsioonist, Sergei Ivanov, Andres Lipstok, Silver Meikar, Märt Rask ja Toomas Tein Reformierakonnast, Värner Lootsmann, Jaanus Marrandi ja Liina Tõnisson Keskerakonnast, Mart Laar ja Peeter Tulviste Isamaaliidust, mõõdukad Ivari Padar, Katrin Saks ning rahvaliitlane Janno Reiljan.