Delfile andsid sel teemal online-intervjuu Hansapank Eesti peadirektor Raul Parusk ja Ühispanga elektoonilise panganduse divisjoni director Jaan Tamm.

Jaan Tamm: pangad hakkasid viis-kuus aastat tagasi looma sularahaautomaatide võrku. Enamus inimesi said oma raha tollal ikkagi kätte kontorist. Aga tänapäeval ei imesta keegi, et raha saadakse kätte automaadi kaudu. Samamoodi prognoosie, et varsti saavad inimesed oma sotsiaalseid või ärilisi vajadusi rahuldada interneti kaudu”.

Eesti Päevaleht tsiteerib peaministri teadusnõunikku Linnar Viiki: valitsusel “idee luua aastaks 2003 üle-Eestiline avalike internetipunktide võrk, kuhu kuuluks umbes 250 punkti. Eraettevõtete käivitatav projekt aga kiirendab valitsuse plaani, sest ettevõtete vahendite ning riigile kuuluvate hoonetega saab internetipunktide loomist oluliselt kiirendada”.

Toetavate firmade nimekiri on aukartustäratav: Hanspank, EMT, Ühispank, Eesti Telefon, IBM, Oracle, Microlink, kogu projekti maksumus on 250 miljonit krooni.

Microlink toetab projekti kuni 20-protsendilise allahindlusega arvutitele ja serveritele, veel rohkem alandatakse muude teenuste, tarkvara ja UNIX-serverite hindu.

Intervjuu täisversiooni vaata siit.