Reformierakond kinnitab nimekirja ja programmi 15. jaanuaril Tallinnas Estonia kontserdisaalis toimuval üldkogul. Päev hiljem, 16. jaanuaril peaksid sama tegema Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) ja Rahvaliit, kes kogunevad vastavalt Salme kultuurikeskuses, rahvusraamatukogus ja Salzburgi hotellis, teatab BNS.

Reformierakonna valimisnimekirja juhib erakonna esimees, peaminister Andrus Ansip, kes kandideerib Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas. Keskerakonna esinumber, Tallinna linnapea ja erakonna juht Edgar Savisaar kandideerib riigikokku Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonnas, SDE üleriigilist nimekirja juhtiv esimees Sven Mikser Järva- ja Viljandimaal ning Rahvaliidu esinumber, erakonna juht Andrus Blok Lääne-Virumaa valimisringkonnas.

Esimese parlamendiparteina kinnitas valimisnimekirja ja -platvormi Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 12. detsembril. IRL-i üldnimekirja juhib Harju- ja Raplamaal kandideeriv erakonna esimees Mart Laar.

2007. aasta valimistel sai Reformierakond parlamendis 31, Keskerakond 29, IRL 19, SDE 10 ning rohelised ja Rahvaliit kumbki kuus kohta. Pärast mitme saadiku parteivahetust kuulub praegu riigikokku 32 reformierakondlast, 29 keskerakondlast, 19 saadikut IRL-ist, 12 sotsiaaldemokraati, kuus rohelist ja üks Rahvaliidu liige. Kaks saadikut, Keskerakonnast lahkunud Jaan Kundla ja SDE-st välja astunud Jüri Tamm, on parteitud.