“Kindlasti enamik meelelahutussektoris töötavaid kohti — kohvikud, baarid, restoranid, mis iganes — ei investeeri sellisesse ruumi. Seda on ette näha,” ütles Lipand “Terevisioonile” järgmisel nädalal kehtima hakkava suitsetamise keelu kohta meelelahutusasutustes.

Tema sõnul näitab sarnase keelu juba kehtestanud riikide kogemus, et spetsiaalse suitsuruumi ehitab endale alla 10 protsendi asutustest, vahendab ETV24.

Üheks selle põhjuseks on Lipandi kinnitusel nõuetele vastava suitsuruumi rajamise hind.

Lipandi sõnul on enda osas erandi tegemist sotsiaalministeeriumilt palunud spetsiaalselt tubakatoodete pakkumisele keskendunud asutused, näiteks sigaritoad, kuid sellest on keeldutud.

Lipandi sõnul ei tohiks suitsetamise keelamine kellelegi üllatusena tulla, sest vastav otsus tehti kaks aastat tagasi. “Juba siis oli avalik diskussioon ja tuli välja, et kuskil 70 protsenti inimestest toetas seda.”

Lipand leiab, et keelust võidavad ka mitmed asutused, kuhu varem näiteks lastega pered ja mittesuitsetajad ei tahtnud minna.

Alates 5. juunist ei tohi enam suitsetada meelelahutussektori siseruumides. Suitsetada tohib kasiinodes ja toitlustuskohtades, sealhulgas baarides vaid siis, kui on olemas eraldi ruum, ja suvehooajaks ehitatud välisterrassil.