"Nii Edgar Savisaar kui Keskerakond on süüdistusakti kätte saanud," kinnitas Nääs. Ees seisab ettevalmistamine kohtumenetluses, järgnevalt määrab kohus aja korraldavaks eelistungiks, enne mida peavad kaitsjad esitama kohtule kaitseaktid ja taotlused.

Tähelepanuväärseks peab Nääs asjaolu, et vahetult enne süüdistuse esitamist saatis Riigiprokuratuur kaitsjatele üle 300 lehekülje täiendavaid tõendeid. "Kahetsusväärselt ei jätnud Riigiprokuratuur aga kaitsjatele võimalust nende tõendite osas taotlusi või seisukohti esitada, vaid saatis asja enne seda menetlusõigust rikkudes kohtusse," kommenteeris Nääs.

Nääsi seisukohta Delfile kommenteerinud juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles, et on prokurörina lähtunud seadusest. "Kaitsjatel on õigus enda seisukohti avaldada kaitseaktis ning kohtumenetluse käigus. Lõpliku hinnangu annab loomulikult kohus," vastas juhtiv riigiprokurör.

Savisaare süüdistus

Riigiprokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.