"Nõmm on pääsenud ligi vähemalt ühele autoriõigust rikkunud failile Megauploadi vandenõuga seostuvast arvutist. 2010. aastal teenis Nõmm vandenõu tõttu rohkem kui 100 000 dollarit aastas," seisab 5. jaanuaril Virginia osariigis registreeritud kohtumääruses.

Süüdistuses on välja toodud Nõmme kirjavahetus teiste asjaosalistega, kus Nõmm teeb ülevaadet konkurentide tegevusest ning annab teada erinevatest probleemidest. Näiteks saatis Nõmm süüdistuse kohaselt 2008. aasta 5. detsembril kaaskohtualusele Bram Van Der Kolkile e-kirja, mis sisaldas Nõmme megaupload.com kontolt sisselogitud screenshotti USA menuseriaali "Chuck" illegaalsest koopiast.

Lisaks on USA võimud arestinud kõikide asjaosaliste vara ja panga- ning internetikontod, mida seostatakse saadud 175 miljoni dollarise tuluga. Eestlase Andrus Nõmmega seostatakse süüdistuses Hongkongi pangas olevat kontot.

Eestlane Andrus Nõmm ja tema kaaslased, Soome ja Saksamaa topeltkodakondsust omav Kim Dotcom, sakslased Finn Batato, Sven Echternach ja Mathias Ortmann, hollandlane Bram Van Der Kolk ning slovakk Julius Bencko, viisid süüdistuse kohaselt muuhulgas läbi massiivses autoriõiguste rikkumise ning rahapesu, millega tehti autoriõiguste omanikele kahju ligi poole miljardi dollari väärtuses ning teeniti kasu umbes 175 miljonit dollarit.

Megaupload.com-i toetajate seas on mitmeid muusika- ja filmitähti, teiste seas Kanye West ja Alicia Keys. Saidil on enda väitel 150 miljonit registreeritud kasutajat, mis moodustab ligi 4 protsenti kõigist internetikaustajatest.