“Kutsume kõiki üles süütama oma akendel küünla täna kell 18 nende soome noorte mälestuseks, kellele veel kolmapäeva hommikul olid lahti teed ellu ja tulevikku. Üleskutse on alguse saanud Soome noorte omaalgatusel,” teatas liit.

Eesti Õpilasesinduste Liit avaldab sügavat kaastunnet kogu Soome kooliperele ning lastevanematele seoses eilse traagilise sündmusega. Eesti õpilased on toimunust šokis.

„Kutsume ühiskonda üles ennetama sarnase kuritöö kordumist siin Eestis. “See on meie kõigi ühine kohustus,” leiab liidu esimees Merilin Piipuu.

“Ainult koos suudame midagi muuta,” sõnas Merilin, “Kui näed, et mõnel su klassikaaslasel on mure, siis ürita temaga suhelda. Ole abivalmis ja toetav. Ära karda rääkida enda ja teiste muredest ka professionaalidega. Sind saavad aidata koolipsühholoogid, sotsiaaltöötajad, usaldusväärsed õpetajad, telefoni abiliinile vastaja ja paljud teised. Nii käitudes on võimalik lahendada nii kõige suuremaid kui ka kõige väikesemaid muresid.”

Eesti Õpilasesinduste Liit kutsub kõiki Eesti koole üles pidama leinaseisakut Soomes traagilises sündmuses hukkunute mälestuseks ja avaldame toetust Soome Õpilasesinduste Liidule.