Külaskäik toimub Euroopa Liidu poolt rahastatava rahvusvahelise koostööprojekti raames. Projekt tegeleb HIV-ennetamise võrgustiku laiendamisega ning selle sihtgrupiks on süstivad narkomaanid ja nende seksuaalpartnerid, teatas Tervise Arengu Instituut.

Projekti laiem eesmärk on arendada Leedu, Läti ja Eesti koostööd HI-viiruse ennetamise teenuste arendamisel ning piirata seeläbi HI-viiruse levikut Baltikumis.

2007. aasta seisuga registreeriti Eestis 633 uut HI- viirusega nakatunut, Lätis 485 ning Leedus 106. Üldse on Eestis registreeritud 6364 HIV-juhtu, Lätis 3981 ning Leedus 1306. AIDSi surnud inimesi on Eestis 128, Lätis 117 ning Leedus 48.

Täna külastavad AIDSi- ennetajad Sillamäel ja Narvas asuvaid uimastisõltlaste rehabilitatsioonikeskusi, Kohtla-Järve madala läve keskust ning homme Tapa nõustamiskeskust. Kokku külastavad Läti ja Leedu partnerid 4 päeva kestva visiidi jooksul kaheksat erinevat keskust. Kohtumised toimuvad ka mitmes kohalikus omavalitsuses ning Tervise Arengu Instituudis.