Madala läve keskus on valmis päevas vastu võtma kuni 50 narkomaani, kes saavad süstlaid vahetada ning tasuta süüa.

Kohalikud inimesed korraldasid keskuse avamise vastu protestimiitingu, kuna kardavad endi ning oma laste turvalisuse pärast.

Vaikne ja miljööväärtuslik piirkond Tallinna kesklinnas ei tõota tulevikus enam nii rahulik olla. “Siin piirkonnas elab väga palju lapsi ja reaalne on, et lapsed hakkavad narkomaanide süstalde otsa sattuma,” rääkis “Aktuaalsele kaamerale” kohalik elanik Reet Soe.

Silmnähtavalt endast välja viidud kohalikud kogusid narkokeskuse vastu üle 700 allkirja, kuid linnapea Tõnis Palts sellele ei reageerinud. Samuti ignoreeris linnapea kohalike sõnul ka talle saadetud mitmeid kirjalikke pöördumisi.

“Kui me võtame meie ühiskonna tolerantsusastme ja hakkame kuskil läbirääkimisi pidama, siis pole reaalne, et keegi meile annaks aktsepti. Miks me selle aadressini oleme jõudnud, siis nagu näha, siin pole läheduses otseselt elumaja ega samas majas ei ole ka elanikke,” põhjendas Tallinna abilinnapea Diana Ingerainen.

“See, et selle asukoht on lähedal kesklinnale, on minu arvates õige. Ei ole saladus, et narkomaanide seltskond on põhiline mure ja problemaatilisem piirkond just kesklinn,” rääkis sotsiaalminister Jaak Aab.

Tegemist on teise narkomaanide päevakeskusega Eestis, varsti avatakse samalaadne ka Paides.