Põhja-Tallinnas aadressil Süsta tänav 14 toimus tänavu 20. jaanuari öösel gaasiplahvatus, mille tagajärjel hävis kolmekordse elumaja ühe trepikoja kolmas korrus ja pööninguosa, kaheksa inimest said kergemaid kehavigastusi.

Ehitustööde käigus taastati Salva Kindlustuse teatel elamu õnnetuseelne olukord. Korteriühistul oli sõlmitud ühistutele mõeldud varakindlustus, mis kattis majaelanike kaasomandile, näiteks vahelagedele, kandvatele seintele, fassaadile, trepikojale tekkinud kahjud.

Salva Kindlustuse varakindlustuse kahjukäsitleja Karen Soosalu sõnul oli kõige rohkem purustusi saanud just kolmanda korruse korterid, mis hävisid koos välisseina ja vahelagedega. „Lisaks tugevasti kannatada saanud hoone põhikonstruktsioonidele taastati osaliselt vigastatud tehnosüsteemid, mis on samuti majaelanike ühiseks kasutamiseks,“ lisas Soosalu.

Majas oli kokku 24 korterit, millest kannatada sai üheksa, neist tõsiselt kuus. Kodukindlustus oli olemas neljal korteril ning nende kahjude kõrvaldamisega tegelesid kindlustusseltsid, kellega vastav leping sõlmitud. Salva Kindlustuses oli leping sõlmitud ühel korteriomanikul ning kindlustusselts on siseviimistlustööde hüvitise ka väljastanud.

Süsta tänava korterimaja taastamist juhtis Erden Ehitus OÜ ning ehitusjärelevalvet teostas Ehitusekspert OÜ.