Kullast ja hõbedast ametiketi eest makstud kogusumma on metallikunstnik Rein Metsa sõnul 60.344 krooni, selles on nii valmistamise kui ka materjali tasu.

Concordia ülikooli raamatupidaja Leila Pommeri sõnul on ametikett ülikooli raamatupidamise bilansis arvel 500.000 krooniga, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Enne bilanssi võtmist tehti ketile eksperthinnang, mis kinnitas, et selle väärtus on just nii suur,” märkis ta.

Pommeri sõnul pole eksperthinnang raamatupidamises, vaid rektor Susi käes ja seepärast polnud tal seda võimalik näidata. “Aga see hinnang peaks ikka õige olema. Muidu poleks meie audiitorfirma ju auditit kinnitanud,” lisas Pommer.

Concordia ülikooli audiitorfirma on PricewaterhouseCoopers. Susilt ei õnnestunud eile kommentaari saada.

“Kui inimestel on niisugused rahad mängus, siis leitakse ikka eksperdid,” ütles kunstnik Rein Mets. “Ta on ilmselt võltsinud oma asutuses allkirju.”

Metsa sõnul oleks Susil olnud lihtne vahetada ära kolmeleheküljelise lepingu kaks lehte, mis sisaldasid kunstniku kulutusi ja pakutud hindu.

Mets on nördinud, et tema loomingut kasutati petmiseks. “Rektori kette on vähe, minule oli auasi seda teha, see on üks suuremaid asju, mida kunstnik võib teha. Tundsin asjast rõõmu, aga nüüd on äärmiselt piinlik,” ütles ta.

Metsa sõnul kulus materjali ostmiseks 7144 krooni ning hinda saanuks tõsta ainult kunstiväärtuse arvelt. Kokkulepitud hinna kauples Susi veel võimalikult madalale, lisas kunstnik.