Susile kuuluv advokaadibüroo Reas esitas advokatuurile riigi õigusabi osutamise eest korduvaid arveid, kuigi advokatuur oli varem nendes arvetes kajastunud teenuste eest juba maksnud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Advokatuuri raamatupidaja Reet Roo andmetel esitas vandeadvokaat Mart Susi advokaadibüroo Reas nimel 1. oktoobril arve riigi õigusabi osutamise eest tasu saamiseks summas 42 303 krooni. Arvele oli lisatud viis kohtumäärust, kõigi nende alusel oli advokaat juba varem tasu maksmist taotlenud ning advokaadibüroole oli ka raha üle kantud.

Pärast revisjoni selgus, et Susi esitas ka eelnevatel kuudel advokatuuri raamatupidamisele väljamaksmiseks samu määrusi. Mõningate määruste alusel tahtis Susi taotleda tasu väljamaksmist teist, osade alusel kolmandat korda. Kokku sai Susi advokaadibüroo advokatuurilt alusetult 65 053 krooni.

Pärast seda, kui advokatuuri raamatupidamine korduvmaksmise tuvastas, kandis Susi alusetult saadud raha tagasi.

Susi põhjendas arvete esitamist oma tähelepanematusega. Ka viitas Susi asjaolule, et tehtud eksimust mõjutas tema psüühiline seisund, mis tuleneb tema suhtes menetletavast kriminaalasjast.

Advokatuuri juhatuse liikmed leidsid, et tegemist ei ole juhuslikku laadi eksimusega. Susi tegevusele annab hinnangu advokatuuris algatatav aukohtumenetlus.