"Pärast kahte esimest lasku kukkus koer maha, järgmiste laskude tegemise ajal oli ta juba surnud," rääkis koera omanik vene Delfile.

Nüüd koguvad ümbruskonna elanikud tema sõnul allkirju, et naiselt relv ära võtta. Praeguse seisuga olevat allkirja andnud 18 maja elanikud 20-st.

"Naine ähvardas korduvalt oma naabrit, et tulistab koera, kui see vabalt ringi jookseb," on mees nördinud. Tema sõnul kannab naine oma 9-kaliibrist relva alati endaga kaasas. "Ta hoiab seda taskus ja on ka mulle andnud katsuda, kuigi see on keelatud."

Koera omaniku sõnul ei rünnanud tema saksa lambakoer naist, vaid üksnes naise koera. "Intsidendi ajal ei olnud ma kodus, aga kui koju jõudsin, nägin koera liikumatult lamamas," ütles omanik. Tema sõnul sai koer aiast välja ilmselt aiaaugu kaudu.

"Naine väitis, et tal on olemas juhtunust ka videosalvestused, kuid ta ei näidanud neid teistele kaks nädalat," rääkis tapetud koera omanik. "Lähen 14. või 15. juunil politseisse ja vaatan salvestised üle. Kui need on üldse olemas," lisas ta.

Hetkel ootab koera omanik vastust prokuratuurist. Tema hinnangul ei olnud tegemist enesekaitsega, sest naine lasi mitu lasku ka elutu keha pihta.

30. aprillil kella 10.20 ajal teatati politseile, et Viimsi vallas Metsakasti küla maja juures tulistas naine teda rünnanud koera.

Kohapeal selgus, et 55-aastast naist ja tema koera ründas naabrite lahtipääsenud koer. Naine tulistas koera isiklikust püstolist ning tappis looma. Naisele andis kiirabi kohapeal esmaabi.

Politsei on algatanud väärteomenetluse inimest rünnanud koera omanike suhtes loomapidamisnõuete rikkumise tunnustel.

Koera tulistanud naise relv oli seaduslik, tal oli kehtiv relvaluba ning politsei hinnangul käitus hädaseisundile vastavalt.