"Pealtnägija" kirjeldab, et  mullu 17. augusti hilisõhtul sai Väino tütar Leelo kõne politseist, kus teatati, et 51-aastane mees leiti Valga pargist surnuna. Surma põhjuse tuvastamiseks toimetati surnukeha Tartusse kohtuekspertiisi. Ärasaatmine määrati 26. augustiks Tartu krematooriumi, ent seal selgus, et kirstus on võõras mees, Väino riided seljas.

Vahemikul 17. kuni 19. augustini toodi Tartu kohtuekspertiisi tegelikult kolm surnukeha - Elmar, Väino ja Vassili, kõik olid vanuses 50-60, natuke elu hammasrataste vahele jäänud ja sugulastega vähe suhelnud.

Vassili sugulastega rääkides selgus, et ka neile pakuti algul võõrast meest, aga nad said veast aru ja said siiski kaasa kadunukese, kelles tundsid ära 61-aastaselt surnud Vassili.

Järgmisena tulid Värskast sugulased järgi 57-aastaselt surnud Elmarile. Tema pähe anti aga neile kogemata kaasa Väino. Elmari sugulased rääkisid, et nad uskusid asjatundjate juttu, et surm muudabki inimest ja nii matsid nad maha vale inimese.

Kohtuekspertiisi instituudi direktor Üllar Lanno sõnul sai segadus alguse sellest, kui uus töötaja ajas kogemata enne lahkamist segi Elmari ja Väino surnukehade tunnuskäepaelad, vahendab ERR Uudised "Pealtnägija" saadet

Kui kohtuekspertiisi instituut sai aru, et viga toimus nende süül, kaevati Väino kalmistul kiirelt üles. Väino pere oli toimuvast aga nii häiritud, et palkasid juristi, kes nõuaks kahjutasu.