27.04.1946 sündinud Meeli Truu lõpetas Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi arhitektuurieriala 1969. aastal ning asus tööle EKE Projekti II osakonnas.

Üks esimestest tema projekteeritud hoonetest oli Ministrite Nõukogu Asjade valitsusele kavandatud puhkebaasi saun Valgerannas (1974-1977), mida iseloomustab ülimalt plastiline ja lopsakas, kohati lausa sürrealistlik ja abstraktne vormikeel. Hiljem täienes kompleks Meeli Truu projekteeritud sarnases võtmes mängudemajaga (1975-1979).

Meeli Truu üks tuntumaid töid on 1985. aastal Pärnusse projekteeritud hotell Strand, kus võib näha 1970. aastate teisel poolel Eesti arhitektuuris juurdunud postmodernistliku laadi sugemeid. A-tähe kujulise põhiplaaniga hoonet iseloomustavad postmodernismile omane eklektiline ja tugevalt liigendatud vormikeel ning mõjus, skulpturaalsete vormide ja valguse mängudele üles ehitatud siseruum.

Nõukogude perioodi üheks suurobjektiks Meeli Truu loomingus oli veel asula arhitektuurseks dominandiks olev Väike-Maarja keskuse projekt, kus lisaks ümarate vormidega neofunktsionalistlikule administratiivhoonele tuli kavandada ka peaväljak ja tiikide ansambel.

Alates 1992. aastast töötas Meeli Truu Arhitektuuri- ja inseneribüroos Nord Projekt olles tegev mitmete eriilmeliste projektide juures. Tema projekti järgi on valminud näiteks büroohoone Rocca al Mares, Tornimäe maja ehk Tartu mnt. “kaksiktornid”, palju poleemikat tekitanud büroohooned Tartu mnt 18 ja 18a ning Politsei- ja Piirivalveameti hooned Kolde pst-l ning Vikerlase tänaval Tallinnas.

Lisaks erinevatele ühiskondlikele hoonetele on Meeli Truu projekteerinud ka mitmeid elamuid.

1990. aastal pärjati Meeli Truu Alar Kotli nimelise preemiaga.

Meeli Truu ärasaatmine toimub teisipäeval, 13.augustil kell 14.00 Tallinna Kaarli kirikus.