Ivar Kallion oli Tallinna linnapea aastatel 1971-1979. Ta oli Valgetähe teenetemärgi kavaler, vahendab BNS.

Ivar Kallion sündis 30. oktoobril 1931 Võrus. 1959. aastal sai Kallionist Tartu kontrollaparatuuri tehase direktor. 1960. aastate teisel poolel töötas ta Eesti NSV rahvakontrollikomitee esimehe asetäitjana.

Tallinna linnakantselei teatel pidas Ivar Kallion oma elu üheks tipphetkeks Rahvusvahelise Olümpiakomitee 75. istungjärgu otsuse väljakuulutamist 1974. aastal Viinis, mis puudutas 1980. aasta olümpiamängude korraldamist Moskvas ja ühes sellega olümpia purjeregati toimumist Tallinnas. Täitevkomitee esimehena ehk tänases mõistes linnapeana tegi ta suuri jõupingutusi uute olümpiaobjektide rajamisel ja suurmängude ettevalmistamisel.

Ivar Kallion osales aktiivselt Rahvarinde tegevuses, oli Eesti Huumoriliidu ja Eesti Inseneride Liidu asutajaliige ning Tallinna Direktorite Klubi asutajaliige ja tegevjuht.

Huumoriarmastajana kollektsioneeris Ivar Kallion huumori- ja satiiriajakirju ning tema karikatuurikogus oli üle 750 000 taiese. Lisaks on ta avaldanud 50 anekdootide ja humoreskide kogumikku.

Tallinna linn andis 1995. aastal Ivar Kallionile linna teenetemärgi.