"Ma vist peaksin midagi ütlema. Mul läks omal ajal poolteist aastat, enne kui suutsin Urmase usalduse võita ja ta mulle 10 miljoni ja VEB-fondi lugu rääkis. Sellest 10 miljoni loost ta aga korralikult välja ei tulnudki. Selle tõttu kaotas ta tervise, kodu ja perekonna," kirjutab Kümmel.

"Urmas pidi protsessi advokaadi kulud ise maksma. Veel on rääkimata, kes maksis Kallase advokaadikulud. Kõike Urmas mulle ära ei rääkinud. Ta selgelt kartis oma elu pärast, seda ta ütles korduvalt häbenemata. Mind pani imestama, et kui tal oli väga raske eluperiood, keegi teda vanadest kaasvõitlejatest eriti ei aidanud. Kui vaadata tema kursusekaaslaste nimekirja, siis seal on terve nimekiri praegustest tippadvokaatidest näiteks. Mult juba küsiti, kas koos Urmasega läksid VEB-fondi saladused hauda. Vastan: ei läinud. Urmasel oli eriline must huumor. Ja sellel lainel ta ka lõpetas, samal ajal kui Kallas pidutses Reformierakonna 20. aastapäeva peol. Urmas ei olnud võitleja. Selles hundikarjas, kuhu ta sattus on ainult kas võit või häving. Halastust seal ei ole. Puhka rahus!!"

Kaju sündis 12. novembril 1956 ja suri 13. novembril 2014 - päev pärast oma sünnipäeva.

Urmas Kaju sai avalikumalt tuntuks nn 10 miljoni dollari afääriga, mis oli 1993. aastal toimunud laenutehing, kus Mario Bertelli firma Villa Paradiso laenas Põhja-Eesti Pangalt kümme miljonit dollarit - tollase kursi järgi 130 miljonit krooni, - mida pole siiani tagasi saadud ja mille eest oli ta kohtu all koos Eesti Panga kunagise presidendi Siim Kallasega.