Arstide esialgsel hinnangul insuldi tulemusel surnud Aare Laanemets sündis 6. veebruaril 1954. aastal Tallinnas, lõpetas 1972. aastal Tallinna spordiinternaatkooli, õppis aastatel 1972-76 lavakunstikateedri seitsmendas ja ühtlasi viimases Voldemar Panso juhendatud lennus, ütles Pärnu teatri Endla pressiesindaja BNS-ile.

"Alates 1983. aastast töötas Aare Laanemets Pärnu teatris Endla, kus tegi kaasa üle 40 rolli, millest võib esile tuua Indrekut "Täielises Eesti Vabariigis" ja "Armastuse võimalikkusest Vargamäel", nimiosa "Gösta Belringi saagas" ja säravaid osatäitmisi kõikides muusikalides," ütles pressiesindaja.

Lisaks sellele lavastas Laanemets Endlas 11 näidendit, nendest viis lastele.

Näitleja ja lavastajana tuntud Aare Laanemets oli ka hea pedagoog, sooviks edasi anda teatriga seotud teadmisi ja oskusi. Ta oli Pärnu Kooliteatri asutaja ja juhendaja alates 1984. aastast, kust tänaseks on välja kasvanud mitmeid tunnustuse pälvinud noori näitlejaid ja lavastajaid.

Oma viimase lavastuse, peremuusikali "Salaaed" eest pälvis Aare Laanemets käesoleval aastal Teatriliidu parima lastelavastuse preemia.

Aare Laanemetsa viimaseks rolliks jäi Mavrandonise osa muusikalis "Zorbas" Eesti Draamateatris.

Seoses Aare Laanemetsa surmaga jääb laupäeval ära Endlas välja kuulutatud etendus "Talvemuinasjutt".