Delfile kinnitas kurba juhtumit Bergmanni sõber ja kolleeg. Äsja Sierra Leonest tööreisilt tulnud 51-aastane ekspankur suri Tallinnas Merimetsa haiglas.

1970. aastatel koos vanematega Saksamaale emigreerunud Bergmann tuli Eestisse tagasi 1980. aastate lõpus ja asutas siin peagi kindlustusseltsi Polaris ning 1991. aastal ERA Panga.

1992. aastal sai ta Eesti Erastamisettevõtte, millest hiljem sai Erastamisagentuur, direktoriks. Pärast seda oli ta ka majandusminister Toomas Sildmäe nõunik.

1990. aastatel oli Bergmann üks juhtivaid Eesti majandustegelasi ja pankureid, lisaks toetas ta aktiivselt sporti.

Seoses ERA panga pankrotiga 1990. aastate lõpus tuli tal aga kohtusse minna ning Tartu maakohus karistas Bergmanni lihtmenetluse kokkuleppe korras 2004. aasta 27. detsembril kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristusega.

2005. aasta detsembris vabanes Bergmann ennetähtaegselt vanglast ning asus tööle teedeehituse alal, näiteks käivitas ta Aafrikas Sierra Leones oma äripartneritele Hannes Hallikule ja Tõnu Soomerile kuuluvat tee-ehitusfirmat Mitco.

2008. aastal otsustas Euroopa inimõiguste kohus, et Eesti riik rikkus Bergmanni suhtes Euroopa inimõiguste konventsiooni artikli 5 lõiget 3, mille kohaselt toimetatakse vahistatu viivitamatult kohtuniku ette. Seetõttu mõisteti ka Bergmannile hüvitusena välja 3000 eurot.