Tartu Ülikooli (TÜ) Kliinikumi Lastefondi juhataja Piret Roos ütles ETAle, et kampaaniat “Iga kroon päästab elusid” käivitades loodeti koguda ühe elustamislaua raha — 250.000 krooni. Lisaks elustamislauale ostab lastefond nüüd lastekliinikusse ka hingamisteede uuringuteks vajaliku fiiberbronhoskoobi ning kuvöösi ehk inkubaatori enneaegsete jaoks.

Roos arvab, et raha kogunes nii palju tänu sellele, et sõnum oli õigesti koostatud ja inimesed on Eestis heategevuseks valmis. “Negatiivne paistis rohkem välja, aga positiivset tagasisidet oli rohkem,” nentis Roos.

Kampaaniat kavandades kliinikumi lastefond küll oletas, et ühiskonnas võib see diskussiooni vallandada, aga sellist vastukaja ei osatud Roosi sõnul prognoosida.

Teisipäeval kell 16 annavad EMT ja Eesti Telefon kogutud raha lastefondile üle. EMT ja Eesti Telefoni lühinumbrite kaudu annetati kokku 413.331 krooni, Eesti Ameerika Fond annetas 110.000 krooni ning pangalinkide kaudu laekus üle 90.000 krooni, teatas kliinikumi lastefond ETAle.

Sihtasutuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on 2000. aastal eraisikute poolt asutatud toetusfond, mille tegevuse eesmärgiks on parandada laste ravitingimusi Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikus uute kaasaegsete seadmete muretsemise ning arstide koolituse abil. Esimesel kahel tegevusaastal on fond pühendunud vastsündinute osakonna ravitingimuste parandamisele.