Abilinnapea Merike Martinson külastas täna uusimat supikööki Koplis, et saada ülevaade linnavalitsusse laekunud pretensiooni põhjendatusest, teatas Raepress.

SA Sõbra Käsi hallatav supiköök tegutses seni teisipäeval ja neljapäeval, suppi jagati kell 13-15.  Aprillist alates, kui lõppes supijagamine laupäeval-pühapäeval Kopli 79 varjupaiga juures, saab tasuta suppi aadressil Kopli 100c ka nädalavahetustel.

Abilinnapea visiit supikööki toimus ette teatamata. Martinsoni sõnul tagasid kaks turvameest vajaliku korra nii ruumis sees kui ka väikeses uksetaguses järjekorras, mis ühtlasi likvideerus 40 minuti jooksul. Supiköögi sulgemise järel koristatakse ka kõnnitee, kui selleks on vajadus.

„Ma tunnustan Viimsi ja Oleviste koguduste liikmete vabatahtlikku tööd, mida tehakse missioonist ja loodan, et ka kohalikud elanikud mõistavad, et me kõik ei ole võrdsed ei võimete ega võimaluste poolest," ütles Martinson. „Saan aru majaelanike protestidest, kuid leian, et tänavanurka, kus on kogu aeg tegutsenud alkoholipood ja õllebaar, ei muuda paar tundi töötav supiköök küll märkimisväärselt ebaturvalisemaks. Inimesed lahkuvad supisöömise järel maja juurest."

Martinson kinnitas, et supiköök seal on vajalik ning linn on selle tegutsemise toetuseks eraldanud sihtasutusele 50 000 krooni.

„Supiköökide toetamine on üks meede linna abipaketist ning aitab raskustesse sattunuid, kes pole sugugi kõik heidikud, nagu veenduda võisin," nentis Martinson.   

Tallinnas tegutseb praegu kolm supikööki: Punase Risti supiköögist (Eha 8) antakse linnaosadest saadavate talongide alusel suppi kaasa tööpäevadel kell 10-11, Päästearmee (Laevastiku 1a) supiköök  jagab suppi esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kell 13-15. Sööjaid on iga päev keskmiselt 200.   

Tallinna eelarvest läheb tänavu supiköögiteenusele 1,1 miljonit krooni.