OÜ 2Torni projektijuht Eiki Rump ütles, et tööde esitajad on komisjonile teada ning peale seda, kui žürii on valinud välja tööd, mida ära märkida, ning ühtlasi ka võidutöö, saab arhitektuurikonkursist lähemalt rääkida: miks, kes ja kuidas valikud tehti. Arhitektuurikonkurss kestis 12. augustini.

Žüriis, kes valivad välja parima lahenduse superministeeriumi tööruumideks, on kolm arhitektide liidu nimetatud isikut ja arendajad, kes vastutavad selles eest, et välja valitud töö jääks nende ja tellija (RKAS)i vahel sõlmitud lepingu raamesse.

Kui kõik sujub, siis žürii teeb oma otsuse augusti lõpus.

Eesti Arhitektide Liidu president Indrek Allmann ütles augusti alguses Delfile antud intervjuus, et arhitektuurikonkursi lähteülesanne on väga vastuoluline ja keerukas ning seetõttu jääb arhitektidele vähe loomingulist mänguruumi. "Siiski loodame, et hoolimata kuumast suvest ja teistest segavatest faktoritest suudavad arhitektid nendes kitsastes tingimustes välja tulla millegi innovatiivsega, uut kultuuriväärtust loovaga, et see vana koht saab väärika mantlipärija," tõdes Allmann.

Büroohoonesse soovitakse mahutada rahandus-, majandus-, sotsiaal- ning justiitsministeerium ning sinna on ette nähtud kuni 1050 töökohta.

Vaata lisaks videost, mida kultuuriväärtuslikku leidus maha lammutatud vanas rahandusministeeriumi hoones ning mismoodi kogu saada hoone ehituse ümber aastal 2004 alguse sai.