Sünoptik Kairo Kiitsaku andmetel liigub järgmisel nädalal soe õhumass üle Läänemere Baltimaade poole. "Rootsis võib õhutemperatuur tõusta kuni 17 kraadini ja Baltimaade läänepoolses tiivas paiguti 12-14 kraadini," kirjutas sünoptik ühismeedias.

Kiitsak lisas, et kehtiv novembrikuu soojarekord mõõdeti Eestis 3. novembril 1967, mil väljas oli 15,2 kraadi sooja.

Järgmisel nädalal öösiti soojakraadid

Kuigi homme öösel võib temperatuur pikemate selgimiste korral langeda nullkraadini, püsib öine temperatuur riikliku ilmateenistuse andmetel järgmisel nädalal ligi kuue soojakraadi juures.

Päevadeks lubab ilmateenistus järgmisel nädalal keskmiselt kaheksa kraadi sooja.

Homme laieneb üle Eesti kõrgrõhuvöönd. Ilm on enamasti sajuta, aga öösel ja hommikupoolikul laialdaselt udune. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 8, pikemate selgimiste korral langeb nullkraadini, suurem on võimalus Kesk- ja Kirde-Eestis, päeval tõuseb 7 kuni 11 kraadini. Õhtul muutub saartel ja looderannikul lõunatuul tuntavamaks.

Pühapäeva jooksul jätkub tuule tugevnemine, sest suureneb taas kahe rõhkkonna vastasseis. Kõrgrõhkkond koondub Venemaale ja selle lääneserv ulatub Eesti kohale. Samal ajal jõuab ookeanilt Norra merele uus ja väga äge madalrõhkkond ning laieneb üle Skandinaavia Läänemere äärde. Lõuna- ja kagutuule puhanguid on Lääne-Eesti rannikualadel 12, päeval kuni 15 m/s. Ilm püsib põhiliselt sajuta ja üürikeseks on mõneks tunniks ka selgemat taevast. Öine õhutemperatuur langeb selgema taeva korral idapoolsetes maakondades nullkraadi lähedale, lääne pool on kuni 6, rannikul 9, päeval 5 kuni 10 kraadi.

Öö vastu esmaspäeva on mandril veel sajuta, aga saartele võivad vastu hommikut jõuda vihmapilved, mis päeval ka mandrile vihma toovad, suurem on võimalus Eesti lääneosas ning Kesk- ja Ida-Eestisse ei tarvitse sadu jõuda. Kagutuul aga paisub järjest tugevamaks, päeval on ka sisemaal puhanguid. Õhutemperatuur on öösel 2 kuni 6, rannikul kuni 9, päeval lisandub sooja ja temperatuur tõuseb 7 kuni 11 kraadini.

Teisipäeval liigub madalrõhkkond üle Botnia lahe põhjatipu Nordkapi poole, aga selle võimsa keerise lõunaserv ulatub Läänemere lõunarannikuni. Öö on tormise lõuna- ja edelatuulega, hommikul tasapisi nõrgeneb. Lisandub ka niiskust ja vihmapilvi jõuab tänastel andmetel igasse maanurka. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 10, saartel kuni 13, päeval 10 kuni 13 kraadi.

Kolmapäeval kaugeneb madalrõhkkond Skandinaavia põhjaaladele ja selle mõju tasapisi väheneb. Sadusid on harvem. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Õhutemperatuur on 5 kuni 10, päeval 8 kuni 11 kraadi.

Neljapäeval koondub madalrõhkkondade ägedam tegevusala kaugetele põhjalaiustele, aga äärmine lõunaserv ulatub Läänemere äärde ning üle liikuv madalrõhulohk toob meile vihmahooge. Edela- ja läänetuul võib päeval taas jõuliseks tõusta. Õhumass asendub pisut jahedama vastu. Öine temperatuur 2 kuni 7, rannikul kuni 9, päeval 6 kuni 10 kraadi.

Reede öö on madalrõhkkonna lõunaservas väga tugeva edela- ja läänetuule ning vihmahoogudega. Päeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja sajuhooge on harvem. Tuul pöördub läände ja loodesse ning on pisut tasasem. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 7 kuni 12 kraadi.