“Kinnitan, et „majandustuusade” jutt Sultsi ulmeäriprojektist ja selle mõttetusest on puhas demagoogia. Või viha, et nad ise pole selle peale tulnud ja et nende poole pole keegi suurepäraste majandusanalüüside palumiseks pöördunud,” kirjutab Sults Kesknädalas.

“Ja üleüldse, polegi vaja paluda! Vaadake enda ümber, ja te näete, kuhu nende „hästitöötavad” majandusmudelid meid on viinud,” jätkab Kopli kunstigümnaasiumi direktor kriitiliselt.

Sultsi kinnitusel on Tallinna lahte kasiinosaare loomine kasulik linnale ka sellepärast, et näiteks Riias müüdi Daugava jões pisileetseljak 3,9 miljardi Eesti krooni eest.

“Kui saar valmis ja tööle pandud, siis on tema otstarve täidetud — linnas paiknevad kasiinod tühjenevad. Tehissaar muutub Euroopa Liidus väga meelsasti külastatavaks ajaviitmispaigaks, seda just rikkamapoolsetele turistidele ja jõukatele Eesti mänguritele. Siis poleks kasiino enam Soomest tulnud viina- ja juustuturistide meeliskogunemiskoht, ning ka Eesti miinimumpalga mahamängijatel läheb raskeks areneda mängusõltlaseks,” pakatab Sults optimismist.