„Hommikul poodi minnes parkisin auto rahulikult ära ning järsku avastasin, et kõrval on suur mesilase parv. Uudishimust katsusin võimalikult lähedalt teha pilti,“ rääkis Delfile mesilassülemi autovallutusele peale sattunud Rando Ööpik, kes siis kohe pildi ka Facebooki Viimsilaste gruppi postitas.

Kes võiks olla mesilaste välja valitud auto omanik, ta öelda ei osanud, küll aga võttis ta ühendust mesinikuga, kes tema sõnul arvatavasti mesilased kasti saab tõsta ja ära viia. Kella 14 ajal käis Rando olukorda uuesti üle vaatamas ja siis olid mesilased vihmasaju eest rattakoopasse peitu kogunenud.

Mesindusega kursis olev abivalmis Viimsi elanik rääkis Delfile, et tõenäoliselt ei liigu mesilased ise sealt lähema 24 tunni jooksul kuhugi. Nimelt ootavad nad vihma möödumist ja õhu soojenemist.

Autoomanik ei tohiks tema sõnul aga praeguses olukorras autot kindlasti käima panna ja kuhugi sõitma hakata. „Loomulikult rikub see auto ära. Peret heitnud mesilased varastavad oma vanast tarust lahkudes kaasa võimalikult palju mett ja on mett täis. See koristamine, mis siis ees seisaks, kui auto nüüd käima panna, oleks väga suur töö.“ Ta lisas, et nüüd tuleks mesilased tõsta valge lina peale ja nad meelõhnaliste raamidega auto seest välja meelitada.