„Tükil ajal pole olnud nii palju lund," ütles AS-i Võrumaa Teed teemeister Toomas Keem Eesti Päevalehele. „Jõed on sängidest väljas."

Maanteeinfokeskuse teatel häirib lume sulamisest tekkinud suurvesi liiklemist ka Pärnumaal, kus läbimatuks on muutunud osa Ridalepa-Lavassaare teest. Liiklusele on täiesti suletud tee esimene kilomeeter, mistõttu ümbersõit toimub Jõõpre ja Lavassaare kaudu.

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni kultuuripärandi spetsialisti Madis Orase kinnitusel on Soomaal alanud nn viies aastaaeg. „Vesi hakkas neljapäeval tõusma, kuid tänase seisuga hakkab see taanduma," ütles ta.

Päästjad on pärast lume sulamist käinud kustutamas juba mitmeid maastikupõlenguid, seetõttu kutsub päästeamet inimesi tuld tehes täitma ohutusnõudeid, teatas BNS. Näiteks reedel käisid päästjad kustutamas kolme ja laupäeval viit põlengut.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja märkis, et üle Eesti on olukord väga erinev: Tallinnas on lumi peaaegu sulanud, kuid on ka kohti, kus on veel paks lumi maas.

Keskkonnaministri määruse järgi algab tuleohtlik aeg kevadel pärast lume sulamist ning lõpeb sügisel vihmaste ilmade saabudes. Tuleohtliku aja alguse ja lõpu määrab Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut. 

Mullu oli Eestis 1857 maastikupõlengut.