Sukles püüdis 2. jaanuaril kirjutada partei omavalitsusjuhtide listi Pevkurit toetava kirja, kuid see ei jõudnud adressaatideni, kirjutas EPL.

Ööl vastu tänast küsis Sukles Facebookis Päevalehe loo peale, et kas erakonna peasekretär või IT-mehed valetavad.

Suklese saadetud kirjast tehtud fotolt selgus aga, et ta oli kirja ekslikult valele aadressile saatnud. Sukles saatis kirja aadressil ovjuhid-bounces@lists.reform.ee, mis on aga erakonna meiliserveri aadress, mille pealt võetakse vastu veateateid, kui kiri saajani jõudnud pole.

Bounces-aadressil kirja saates jõuab kiri küll serverini, kuid mitte kirjalistis olijateni.

Sukles oleks pidanud kirja saatma aadressile ovjuhid@lists.reform.ee. Aadressi ovjuhid-bounces@lists.reform.ee näidatakse olenevalt meilikliendist saatjana, kuid kui kirjadele vastata, siis saadetakse kiri ikkagi õigel listiaadressil.

Haapsalu linnapea möönis Delfile antud kommentaaris, et tema kirja aadressireale võis tõesti ekslikult "bounces" sattuda, mistõttu kahel korral saadetud kiri kohale ei jõudnud. "Ma suhtlesin IT-meestega ja nad väitsid ka, et see võis vale aadress olla, aga nad ütlesid seda mulle alles täna."

Sukles märkis, et võis eksida ka Läänemaa piirkonna listi saadetud kirja aadressiga.

Listid avati pärast Delfi ja Päevalehe artikleid?

"Imelik asi on see, et pärast seda, kui see teema üles tuli, on üllatavalt tõsine mõttevahetus listides lahti läinud, mis tähendab seda, et listid on ikkagi olemas," ütles ta.

Sukles kinnitas, et temale laekunud signaalide kohaselt olid enamik maakonna liste kinni või väga karmi kontrolli all. "See on fakt. Päeva peale on listid lahti läinud. Selles mõttes on tänane päev positiivne olnud," lisas ta.