Esmaspäeval teise astme kohtus toimunud apellatsioonkaebuse arutamisel Suklest esindanud vandeadvokaat Indrek Leppik kinnitas BNS-ile, et Sukles ei ole tegelikult Liblikut kriitiliselt iseloomustades teda solvanud. "Kui äripartner on tekitanud ühises äris 13 800 000 krooni ulatuses ülekulusid, siis on Suklesel Libliku kohta selliste väärtushinnangute esitamiseks alust," selgitas Leppik.

Tallinna ringkonnakohus langetab otsuse oktoobri lõpus.

Harju maakohus otsustas tänavu suve hakul, et Suklesel tuleb maksta Liblikule solvamise eest kahjutasu. Kuigi Liblik nõudis Sukleselt 200 000 krooni, leidis esimese astme kohus, et Sukles peab tasuma Liblikule mittevaralise kahju hüvitamiseks 10 000 krooni.

Ettevõtja Tullio Liblik nõudis au haavamise eest Sukleselt rekordiliselt suurt, kuni 200 000 kroonist kahjutasu, kuna Sukles nimetas teda mullu sügisel Eesti Ekspressi veergudel ning mujal meedias alatuks limukaks, vargaks ja maltsaks.

"Ütlesin välja asjad, mis on mind juba viis aastat vaevanud. Äripartner petab mind. Ma ei ole nõus tunnistama, et ta on aus inimene," kinnitas Sukles Harju maakohtus.

Suklest esindanud vandeadvokaat Indrek Leppik lisas maakohtus, et Liblik kujundlikult reostab ärimaastikku, viies äriühingust miljoneid välja.

Arbitraažikohus leidis mullu sügisel, et Liblik lasi meeste ühises kinnisvaraarenduses teha 14 miljoni krooni eest ülekulusid. Sukles nimetab seda varguseks.

Tänavu augustis sattus Sukles kriminaaluurimise alla, kuna politsei kahtlustab teda Libliku mõrva tellimises.