Pärnu päästetöötajad leidsid Raineri (23) kodu keldrist Raadio Pärnule teadaolevalt veel lõhkekehade valmistamiseks vajalikku materjali. Läbi otsiti ka ehitusmaterjalide kauplus Remont & Viimistlus, kus noormees töötas.


Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk kinnitas Raadio Pärnule, et midagi Raineri kodust leiti, kuid uurimise huvides seda ei avalikustata.


Pärnu maakohus mõistis neljapäeva hommikul Rainerile viis ööpäeva aresti, sest ta oli suitsetanud kanepit. Politsei on alustanud kriminaalmenetlust kriminaalkoodeksi paragrahvi järgi, mis käsitleb lõhkeseadeldisi. Süüdimõistmisel võib Rainerit oodata kuni 15aastane vabadusekaotus.


Nii alkoholi- kui narkojoobes Rainer püüdis kolmapäeva õhtul kell 19.15 Pärnu kesklinnas asuvas Port-Artur 2 kaubamaja eeshallis lõhata riiete alla peidetud omavalmistatud lõhkekeha. Pomm ei plahvatanud, lõhkes ainult sütik, mille tagajärjel süttisid põlema plahvatuse korraldaja riided. Falcki turvatöötaja kustutas tema riided ning andis noormehe ja lõhkekeha üle politseile. Keegi kaubamajas viibinutest kannatada ei saanud.


Raadio Pärnu andmetel oli Port Arturi lähedalasuvas poes müüjana töötanud Rainer viimasel ajal käitunud vaimselt ebastabiilselt, rääkides oma lähikondlastele, et tahab end ära tappa. Põhjuseks olevat olnud noormehe tüli oma tüdruksõbraga.