Evelin Ilves on kindlasti ekspert tervise alal, leiab Past ning tunnistab, et meie presidendiproua hoolib rahvast ja tegelikult tahab parimat.

„Mulle tundub aga, et oma tugimeeskonna loomisega ta ei priiska. Ta ei “kuluta maksumaksja raha”, see tähendab, et erinevaid spetsialiste, kes aitaksid olulisi sõnumeid rahvani viia, ei ole ilmselt kuigi palju,” ütles Past.

“Igasugune teavitamine on keeruline protsess, kus toimivad omad reeglid,“ sõnas Past ning arvas, et kindlasti ei saa avalikkuse peale pahandada, kui sõnumi mõte jääb tabamata.

„Tegelikult imestasin ma alati Ingrid Rüütli kannatlikkust ja oskust ajakirjandusega suhelda, meedia oli Ingrid Rüütli suhtes suisa küüniline. Evelin Ilveses nähakse hoopis enam partnerit,“ rõhutas Past.

„Kindel on see, et presidendi institutsioon läheb Eesti rahvale korda, et me jälgime Kadriorust tulevaid sõnumeid, et me nende üle arutleme, neist kõneleme. Et Kadriorg ei ole tühi koht meie jaoks,“ rääkis Past, lisades, et Evelin Ilves on loonud oma kuvandi presidendi abikaasast ja laiemalt võttes on muutnud presidendi institutsiooni rahvale olulisemaks ja lähedasemaks.

Praeguse transrasvade kampaania puhul kiidab Past hoopis neid, keda pahalaste rolli seati. „Väga professionaalselt on käitunud Sirje Potissepp, ta on tõesti oma valdkonna saadik. Hea tulemus on see, et transrasvade ja toiduainete tervislikkuse kohta tuli kiiresti palju asjalikku informatsiooni toiduainetetööstuselt ja teadlastelt. Tähendab, meil on spetsialistid olemas, Eestis on teadmine olemas ja seda ka jagatakse.“