Res Publica meediajuht Allar Tankler nendib, et erakonnal on kaelas laenud erakonna liikmetelt Tõnis Paltsult ja Olari Taalilt. Üle 1,5miljonilise võla tagasimaksmine peaks jääma aga kevadesse, kirjutab SL Õhtuleht.

Tankler ei välista, et erakonnaliikmed laenu siis annetusteks ümber vormistavad. “Maksmata arveid omavalitsuste valimiste kampaaniast on meil ligi 3,8 miljonit krooni,” ütleb Tankler. Suurem osa sellest on maksta reklaamipinda vahendavale Media House’ile, kellega on sõlmitud maksegraafik veebruari lõpuni. Tankler leiab, et kuna Res Publica ei saa riigieelarvest tulu ning annetustest tulev tulu on üsna raskesti prognoositav, on tavaline, et erakonnal tekib maksetähtaegu ületavaid arveid.

Keskerakonna kontor teatab, et tagasi maksmata on enamik omavalitsuste valimisteks Rannailult laenatud kolmest miljonist kroonist. “Aga me maksame graafiku järgi.”

Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp lisab, et Riigikogu valimiste kampaania algul on erakonnal maksmata arveid, mille tähtaeg on ületatud. “Kuid see on juba asjaosaliste omavaheline asi,” ütleb ta.

Isamaaliidu peasekretär Tarmo Loodus ütleb, et kõik arved peaks makstud olema, kuid sügiseste valimiste jaoks võetud 1,8 miljoni kroonisest faktooringust on veel maksta üle miljoni.

Mõõdukate meediakoordinaator Olari Koppel märgib, et erakonna eelmistel valimistel tekkinud võlad on makstud, aga tasumist ootab üks trüki- ja üks leviarve.

Rahvaliit ja Reformierakond kinnitasid SL Õhtulehele, et kõik sügisvalimistest pärit arved on makstud.