Kaitseminister Jaak Aaviksoo kohtus täna Eestis visiidil viibiva Saksa kaitseministri Franz Josef Jungiga, kellega arutati peamiselt NATO strateegilise kontseptsiooni ja NATO reageerimisjõududega (NRF) seotud küsimusi, teatas Delfile kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseminister Aaviksoo sõnul on Eestil ja Saksamaal seoses koostatava NATO uue strateegilise kontseptsiooniga selge ühisosa – mõlema riigi hinnangul peab kollektiivkaitse koos väljaspool NATO piire läbiviidavate operatsioonidega jääma NATO peamiseks funktsiooniks.

„Samuti on Eesti ja Saksamaa ühel nõul selles osas, et NATO reageerimisjõudude tegelik võimekus tuleb viia vastavusse neile omal ajal seatud eesmärkidega,“ ütles Aaviksoo.

Jung ja Aaviksoo nentisid ka head kahepoolset koostööd nii Eesti kaitseväelaste Saksmaal toimuva väljaõppe kui ka NATO küberkaitsekeskuse käivitamise osas.

Eesti ja Saksamaa vaheline ulatuslik kaitsealane koostöö väljendub peamiselt töötasandi koostööprojektides kaitseväelaste väljaõppe ja varustushangete osas. Samuti võtab Saksamaa õhuvägi selle aasta septembris enda peale Balti riikide õhuturbe tagamise.

Eestis kahepäevasel visiidil viibiv kaitseminister Jung kohtub täna ka peaminister Andrus Ansipiga ning külastab NATO küberkaitsekeskust. Eile kohtus Jung presidendi Toomas Hendrik Ilvesega.