Eesti rahvusringhäälingu (ERR) meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur ütles Delfile, et suvel jätkab "Aktuaalse kaamera" toimetus olemasolevate tegijatega. "Suvi on ka vaiksem aeg, kus teha plaane meeskonna täiendamiseks," selgitas Tõevere-Kaur. Kõigi lootuste kohaselt võib Aarne Rannamäe asemele tulevat uudisteankrut ekraanil näha sügisest.

Lahkumas on uudistesaatest ka kultuuriuudiste toimetaja Mari Rebane ja majandusuudistest Katrin Jüriso. Nemad on sel suvel veel ametis, kuid sügisest soovivad teleuudistest lahkuda. Tõevere-Kaur märkis, et Rebane soovib enda sõnul uudisajakirjandusest mõne aja üldse eemal olla. Jürisod võib näha ka Kreeka valimisi kajastamas ning Tõevere-Kauri sõnul on võimalik, et Jüriso jätkab ERRis mõne teise saate juures.

Majandus- ja kultuuritoimetajate leidmiseks korraldas toimetus Tõevere-Kauri kinnitusel eduka konkursi ning kultuuritoimetajaks kandideeris ligi sada, majandustoimetajaks ligi 40 inimest. "Väljavalitute nimed avalikustame hiljem, kui lepingud nendega on sõlmitud ja ametisseasumine päris kindel. Televaatajad kohtuvad uudistetoimetuse uute tegijatega sügishooaja algul."

Hiljuti lahkus kultuuriuudiste toimetaja ametist Johannes Tralla, keda septembrist näeb ja kuuleb ERRi programmide eetris Brüsseli korrespondendi ametis. Samuti lahkus majandustoimetaja kohalt Lauri Linnamäe, kes töötab nüüd Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuhina.