Uuel aastal ei tohiks südamearstid kasutada veresoonte laiendamiseks enam ravimiga kaetud stente, mis on kasutusel juba 2002. aastast alates, vaid peaksid minema tagasi metallstentide juurde.

"Kui me hakkame neid laiemalt näidustustel kasutama, siis patsientidel on risk saada oma haigustunnused ja sümptomid ja tüsistused tagasi lähema kuu kuni kuue kuu jooksul ja nad tulevad kõik tagasi uuele protseduurile," rääkis Tartu ülikooli kliinikumi kardioloogiakliinikumi juhataja Jaan Eha "Aktuaalsele kaamerale". See koormab tervishoiusüsteemi ja läheb lõpuks kallimaks kui senine tegevus, vahendab ERRi uudisteportaal.

Haigekassa sõnul on tekitatud aga lihtsalt võimalus kasutada kahte tüüpi stente ja seega korrigeeritud hinnakirja. Varem oli arstil valida vastavalt patsiendile stendi paigaldamine hinnaga kuni 2000 eurot, nüüd on kaks hinnaklassi - kallim kuni 1100 eurot ja metallstendiga kuni 410 eurot.

Kardioloogid ei suuda mõista, kuidas on jõudnud ametnikud nii ebapädeva otsuseni, seejuures erialaspetsialiste peaaegu kaasamata.