“Vabandan sellel saatuslikul päeval minuga ühes autos olnud kaassõitjate ees. Raha ega vabandused ei muuda toimunut muidugi olematuks ega korva ka kahjusid. Loomulikult on toona toimunud sündmused kahetsusväärsed,” kirjutab Streimann.

“Olen oma süüd tunnistanud ja toimunu eest on mind seaduses ettenähtud korras karistatud. Tänaseni avalikkusele anonüümse kannatanu ema võttis minuga ühendust näooperatsiooni kulude tasumiseks, kuid tookord polnud need kulud teada. Olen olnud nõus tasuma põhjendatud kulusid,” kirjutab Streimann. “Olen olnud avarii järgselt kättesaadav ja olen seda jätkuvalt.”

Ligi nelja aasta eest tagasi kutsututud Kohtla-Järve Soojuse juhatus on tunnistanud ettevõtlusega raskesti seostatavaid tehinguid ning tasunud poolte kokkuleppel ka tekitatud kulud. Kohtla-Järve Soojusel meile mingeid pretensioone ei ole.

“Ma ei ole oma tagasikutsumist energiafirma juhatusest ega selle põhjuseid mitte kunagi varjanud, “kirjutab Streimann. “Arvestades minu vastutust AS-is Eesti Post töötades, otsustasin praeguse olukorras loobuda kandideerimast ettevõtte juhatuse esimeheks. Eelpool mainitud sündmused olid selleks kaudne põhjus. Eelkõige oli loobumise põhjus see, et need asjaolud kerkisid esile just täna,” teatab ta.

Õnnetused või eksimused ei tohiks Streimanni sõnul ühiskonnas siiski saada mudaloopimise ajendiks.

Kolmapäeval teatas Streimann oma otsusest mitte kandideerida juhatuse esimeheks Eesti Posti nõukogule. Eesti Posti nõukogu liikmed pidasid tema jätkamist juhatuse liikme kohal õigustatuks. Nõukogu esimees Kalev Kaal kinnitas, et Streimann ei eitanud nooruspõlves tehtud autoavariid ning kahetses toona juhtunut siiralt. Ka leidis Eesti Posti kinnitusel teatel fakt, et Kohtla-Järve Soojuse juhatuse esimehena tekkisid Streimannil mõnede kulutuste osas erimeelsused ettevõtte nõukoguga, kuid pooled said kokkuleppele ning täna teineteise suhtes pretensioone ei ole.

“Samas on eelmised tööandjad — Kohtla-Järve Soojus ja Viru Keemia Grupp — iseloomustanud Streimanni tugeva juhina ning Eesti Posti juhtimisse on pädevad inimesed jätkuvalt teretulnud,” kommenteeris Kaal. Ta meenutas veel, et Streimanni häid juhiomadusi rõhutas ka personalifirma Fontes, kes kevadel teda juhatuse liikmeks soovitas.