“Kolmapäeval valime uue juhatuse liikme nende kandidaatide seast, kelle konsultatsioonifirma Mercuri Urval meile pakub,” ütles Eesti Posti nõukogu esimees Kalev Kaal.

Seejärel valib juhatus uue esimehe. “Praegu on meil juhatuse esimehe ja peadirektori kohad ühitatud,” lisas Kaal.

Nõukogu esimees ei soovinud aga öelda, kes on Eesti Posti peadirektori kohale tõenäolisem kandidaat — kas nõukogu juhatusse toodud Alo Streimann või homme selguv uus juhatuse liige.

Endise teede- ja sideministri Toivo Jürgensoni sõnul pakkus Eesti Posti eelmine nõukogu välja lahenduse, et juhi leidmiseks kuulutatakse välja avalik konkurss ning uus peadirektor alustab tööd pärast Tarmo-Jaan Tõeleiu pensionile siirdumist.

Tõeleid lahkub praeguselt ametikohalt sel reedel.

Jürgensoni sõnul on tal kahju, et avalikku konkurssi ei korraldatud.

Uut kuueliikmelist nõukogu juhib Keskerakonna liige Kalev Kaal ning sinna kuuluvad veel kaks keskerakondlast — Kostel Gerndorf ja Küllo Arjakas.

Uus nõukogu kutsus juhatusse Keskerakonnale lähedaseks peetava Alo Streimanni, kes töötas enne seda Viru Keemia Grupi juhatuse liikmena ja juhtis firma tütarettevõtet Viru Liimid. Streimanni jaoks loodi nõukogu otsusega varem kaheliikmelisse juhatusse lisakoht, kirjutab Eesti Päevaleht.

1996. aastal valiti Streimann noortekogu liikmena isegi Keskerakonna juhatusse, mõne aasta eest saatis ta aga praegust majandus- ning teede- ja sideministrit Liina Tõnissoni presidendi vastuvõtul.

Streimanni karjäär sai hoo sisse 1998. aastal, kui Eesti Energia nimetas ta Kohtla-Järve Soojuse juhatuse liikmeks. Enne seda kandideeris ta Eesti Energia põhivõrgu direktori kohale, jäädes konkursil teiseks.

Kohtla-Järve elanikud mäletavad Streimanni kõvakäelise juhina, kes kõigil võlglastel halastamatult soojakraanid kinni keeras, püüdes raskustes ettevõttes korda majja lüüa.

Soojusettevõtte juhtimine lõppes aga tema vallandamisega 1999. aasta lõpus. Eesti Energia toonases lakoonilises pressiteates seisis, et kolm juhatuse liiget kasutasid firma krediitkaarte isiklike kulutuste eest tasumiseks. Nende seas oli ka Alo Streimann.