Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) üldkirurgia osakonna juhataja ja streigi koordinaator Jaan Tepp ütles Delfile, et pärast streiki jätkub haiglates tavapärane töö nagu enne streiki. "Streigi tõttu ehk mõni aeg on pingelisem," lausus Tepp.

Tema sõnul on arstid rahul, et streik on läbi ja ka kokkulepe põhimõtteliselt saavutatud. "Kui me rahul ei oleks, streigiksime edasi," sõnas ta.

Teppi hinnangul võiksid ravijärjekorrad muidugi lühemad olla, kuid arstide juurde tehakse ka üsna palju selliseid visiite, mis võiksid olla olemata.

"See, et Eesti inimene käib soomlasest 1,5 korda rohkem arsti juures tuleneb sellest, et meil on arstiabi kättesaadavus parem kui Soomes," ütles Tepp.

Patsiendid toetasid streiki

Tepp kinnitas, et oma suhtlusest patsientidega saab ta küll rääkida vaid patsientide toetusest. "Kindlasti oli ka neid, kes rahul ei olnud, aga osad inimesed poleks ka siis rahul, kui need visiidid oleks toimunud," möönis ta.

Tepp heitis meediale ette, et ajakirjanduses käsitleti positiivset poolt vähe. Küll aga tuli tema sõnul arstide liidu aadressile väga palju toetusavaldusi. Meedikute streiki toetasid tema sõnul haridustöötajad, raudteelased, energeetikud ja paljud teiste elualade esindajad.

"Igal juhul kõigile suur tänu toetuse eest - see tegi moraalses mõttes streikimise kergemaks," tänas Tepp.