Abituse juurdetootmise asemel antakse inimestele võimalus raha teenida, kirjutab Eesti Päevaleht.

Heateo Sihtasutuse vahendatavas ettevõtmises on juba nõustunud kaasa lööma Hannes Tamjärv, Tõnis Arro, Rasmus Rask, Toomas Tamsar, Linnar Viik, Kristi Liiva ja Andres Viisemann.

Heateo Sihtasutuse juht Artur Taevere märkis, et igal aastal valitakse sadade kandidaatide hulgast kaks elujõulist ettevõtmist, mis saavad endale juhtivad partnerid ja rahastuse. Partnerid aitavad 300 nõustamistunni ja 250 000 krooniga aastas.

“Ettevõtmise algatajal peab oma ürituse läbiviimiseks olema mitte ainult visioon, vaid ka meeletu sisemine põlemine,” kirjeldas Taevere eelistatavaid projekte.

Ta tõi hästi käivitunud näiteks projekti “Igale söögikohale oma laps”, mille puhul Tallinna baarid ja restoranid annavad iga päev süüa puudust kannatavatele lastele.

Strateegilise filantroopia projektid aitavad leevendada vaesust tulutoova tegevusega. Maailmapraktika tunneb paljusid juhtumeid, mil kodutuid, puuetega inimesi ja riskinoori on edukalt teenima pandud.

Strateegilist filantroopiat eristab tavalisest stipendiumijagamisest see, et abivajajale ei öelda raha pihku pistes nägemiseni, samuti kestavad projektid pikemat aega. Eestis on ettevõtmiste kestus esialgu kolm kuni viis aastat.