Strandberg pakkus välja, et riik võiks säilitada suuresti praeguse koolivõrgu ning jätta põhikooli ja gümnaasiumi lahutamata, kuid et tõsta väikeste maa­güm­naasiumide taset, tuleks õpe­tajatele osta ametiautod, et nad saaksid oma teadmisi jagada võimalikult paljudes eri koolides, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui praegu parlamendis arutatava põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eesmärk on Strandbergi hinnangul efektiivsuse kasvatamine, siis tegelikult tuleks eesmärgiks seada parem hariduse kvaliteet.Senise koolivõrgu hädad algavad ennekõike selle liigsest kulukusest.

„Kahjuks on need enamjaolt hoonete ülalpidamiskulud, mis omavalitsustele rahakotile käivad. Siin ei ole lahenduseks mitte kooliosade lahutamine, vaid arukalt renoveeritud koolihooned," selgitas Strandberg. „Rahaline kokkuhoid oleks kuni 200 krooni aastas igalt ruutmeetrilt!"

Rohelised on praegu parlamendis nende nelja erakonna seas, kes on kavatsetava koolireformi vastu, aga kui koalitsioon loobuks gümnaasiumide ja põhikoolide lahutamisest, oleksid nad põhimõtteliselt valmis reformi toetama. Samasugusel seisukohal on ka Keskerakond, Rahvaliit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond.