"Rohelised on alati hääletanud isikliku arvamuse põhjal, mitte nagu üks mees. See on vaba saadiku õigus," ütles Strandberg "Aktuaalses kaameras".

Roheline poliitik küsis ka, miks "Aktuaalne kaamera" ei helistanud sama küsimusega kõigile 51 poolt hääletanud saadikule, vaid ainult temale. "Ei hääletanud Strandberg, vaid 51 saadikut. Miks te neile kõigile ei helista?"

Ajakirjanik Aarne Rannamäe vastas, et paraku on Strandberg ainus koalitsiooniväline riigikogulane, kes nimetatud seadusele rohelist tuld näitas.

"Mida tähendab koalitsioon või opositsioon?" küsis Strandberg vastu ja imestas, kas siis koalitsiooni poliitikud ei teegi oma otsuseid iseseisvalt.

"Ma olen ka varem märganud, et meedia on valet levitanud. Praegu meedia selles osas valetab," kommenteeris Strandberg väiteid, et ta hääletas poolt mingitel muudel motiividel.

Eesti Ekspress kirjutas täna, et Strandberg võis hääletada poolt seoses võimalike probleemidega Kliima- ja Energiaagentuuris, kus on nõukogu esimeheks Strandberg ise ja kus tema elukaaslane Katrin Idla teenis agentuuri arendusnõunikuna 600 kroonist tunnipalka.

Strandbergi häälega kogus allikakaitse eelnõu 51 häält, mis oli selle vastuvõtmiseks vajalik miinimum. Peale Strandbergi hääletasid eelnõu poolt ainult Reformierakonna ja IRLi liikmed. Teised rohelised uut seadust ei toetanud.