Samal ajal töötab alla 26-aastaseid õpetajaid 45 eesti õppekeelega koolis neli korda rohkem.

Ajalehes märgitakse, et Mailis Repsi haridusministriks olemise ajal töötati välja programm valmistamaks ette õpetajaid vene gümnaasiumide jaoks koostöös Venemaa kõrgkoolidega. Minister Lukas lõpetas selle programmi kui mittevajaliku, vahendas Raepress.

Vanuses 19 kuni 35 eluaastat on Tallinna vene koolides õpetajatest 18 protsenti aga eesti koolides 29 protsenti. Tallinna haridusameti juhi Andres Pajuli sõnul ei ole füüsikuid ja keemikuid vene koolidesse leida üldse võimalik aga võõrkeelte õpetajad leiavad endale lugupeetavama töö. Samas nendib Pajul, et õpetajate leidmine koolidesse on üldse raske.

6 õpetajat 10-st eesti koolides ja 7 õpetajat 10-st vene koolides on vanemad kui 40 eluaastat. Samuti seab Tallinna koolid raskesse olukorda valitsuse otsus toetada maakoolidesse tööle asuvaid noori pedagooge 200 000 krooniga.

“Tallinnal on küll kavas motiveerida noori spetsialiste, kelle hulka käivad ka õpetajad, läbi munitsipaalelamute ehitamise programmi, kuid selleks kulub vähemalt viis aastat, samal ajal kui õpetajate puudus on katastrofaalne juba täna,” nendib ajaleht.