Kaitsepolitsei komissari Hannes Kondi sõnul süüdistatakse Mariat väljapressimises isikute grupi poolt, millega oli seotud vara hävitamine ja rikkumine. Kohtus süüdi mõistmise korral ähvardab naist kuni seitsmeaastane vangistus.

Kondi sõnul andis kohus loa võtta Maria kuni 19. juulini vahi alla.

Varem oli kaitsepolitsei esitanud Stockmanni kaubamaja pommiplahvatuste kriminaalasjas süüdistuse 21-aastastele Denissile ja Nikolaile, keda süüdistatakse võõra vara tahtlikus hävitamises üliohtlikul viisil lõhkekeha kasutades ning lõhkeseadeldiste hoidmises ja edasitoimetamises.

Kohtus süüdimõistmise korral ootab noormehi kuni kümneaastane vanglakaristus ja kohustus tasuda Stockmanni kaubamajale miljonitesse kroonidesse ulatuv kahju.

Kondi sõnul on vahistatud osaliselt oma süüd tunnistanud. Üks vahistatutest on varem kohtulikult karistatud.

Tallinnas Stockmanni kaubamajas plahvatasid 19. mai hommikul veidi enam kui kuuetunnise vahega kaks pommi, neist teine vigastas kergelt nelja isikut.

Plahvatanud pommide initsieerimiseks oli kasutatud mobiiltelefone.

Esimene pommiplahvatus leidis Stockmannis aset kell 4.43 ning see lõppes inimvigastusteta.

Mõni tund varem oli üks vahistatutest teinud kaubamajale pommiähvarduse. Vene keelt rääkiv mees helistas kell 2.42 Stockmanni kaubamaja turvameestele ja teatas, et hoones plahvatab 15 minuti pärast pomm.

Kell 3.07 helistas sama mees uuesti kaubamaja turvameestele ja nõudis kahte miljonit krooni, ähvardades rahata jäämisel kaubamajas lõhkekeha plahvatama panna. Ähvardaja ei täpsustanud, kuidas ja millal peab kaubamaja nõutud raha üle andma.

Teine plahvatus toimus kella 10.58 ajal ja see vigastas kergelt Leedu saatkonna naistöötajat.

Kaitsepolitsei töötajad vahistasid 24. mail plahvatuste organiseerijad Denissi ja Nikolai ning päev hiljem ka nende kaasosalise Maria.

Kont ütles, et kurjategijad panid kaubamajas pommid plahvatama eesmärgiga pressida Stockmanni kaubamaja juhtkonnalt raha välja.