Tallinna häirekeskusesse kell 15.09 helistanud eesti keelt rääkiv poiss teatas, et Stockmanni kaubamaja keldrikorrusel on pomm, ja katkestas kõne, ütles päästeameti korrapidaja BNS-ile.

Eridemineerijad ning politsei- ja päästeametnikud evakueerisid inimesed ja otsisid kaubamaja läbi, kuid pommi ei leidnud. Kaubamaja avati külastajatele taas kell 16.

Viimati tehti Stockmanni kaubamajale pommiähvardus 26. juunil kell 10.52, mil päästeameti häirekeskusesse helistas eesti keelt aktsendiga rääkiv noormees, kes ütles, et Stockmannis on pomm ja pani toru hargile.

Mai lõpus ja juunis kannatas Stockmann korduvalt pommiähvarduste all, mistõttu kaubakeskus kandis ühe nädala jooksul hinnanguliselt umbes kaheksa miljonit krooni kahju. 19. mail plahvatasid Stockmannis ühel päeval kuuetunnise vahega kaks pommi, neist teine vigastas kergelt Leedu saatkonna naistöötajat.

Tallinna politsei on vahistanud kaks Stockmanni kaubamajale pommiähvarduste tegemises kahtlustatavat.

26. juunil tabatud Kalevi üksik-jalaväepataljoni 20-aastast ajateenijat Mihhail Nevolihhinit kahtlustatakse pommiähvarduste tegemises 24. juunil.

2. juunil vahistatud 20-aastane Tarmo tegi mõni päev enne ta kinni nabimist kaubamajale pommiähvarduse sõprade lõbustamiseks. Noormees võib süüdistusest pääseda, kuna ta on arvel psühhiaatriahaiglas.