Honour Club Estonia 2016 pilet maksab 2500 eurot, kui palju neid pileteid ostetud on?

Arvestust peavad küll teised inimesed, aga võin öelda, eilse seisuga oli 42-st täispaketist kaks müümata.

Kuhu tulu läheb?

Olen seni seotud olnud sarnaste üritustega välismaal, eelmisest aastast korraldan seda üritust Eestis, aga mõtlesin, et erinevalt treeningutest võiks tutvustada, mis meil siin Eestis toimub ja mis põnevamad asjad ja edulood on ja miks on siinne ärikliima soodne. Mida see 2500 sisaldab? On analoogseid üritusi – mitte küll ringrajal – kus kutsutakse erinevaid edukaid inimesi üle Euroopa Eestiga tutvuma, mille kulusid korvab EAS või taotletakse mingeid toetusi. Meie puhul on nii, et inimesed, kes tulevad, maksavad ise oma kulud kõik kinni. Nad saavad neli ööd Hedon Spa hotellis, seal on toitlustus algusest lõpuni välja, kolmapäevast pühapäevani, see kõik on kahele inimesele. Sinna summasse kuulub ka ringraja rent, siin on parimad meie piirkonna koolitajad, kes sõidukoolitust teevad, see moodustab suurema osa sellest. Inimesed maksavad ise oma kulud kinni.

Kui suur osa sellest summast siis kasumi osa on?

Võin teile ausalt öelda, eelmine aasta oli see kahjumlik tegevus. Teeme siin omavahel nalja et korraldame headele sõpradele toreda ürituse. Eelmine aasta oli vähem osavõtjaid. Kui te vaatate Booking.com-ist, kui palju maksab Hedon Spas ühe öö ööbimine ja keskmine toitlustuspäev - catering on meil väga kvaliteetne – ja korrutate need neljaga... Mida nad veel kinni maksavad, on meil viimase õhtu meelelahutusprogramm. Ministrid viivad seal läbi Eestit tutvustavat osa. Ja see on neist väga meeldiv, et nad said sellise asja oma kavva võtta.

Need ministrid on teil vist tuttavad?

Päeva lõpuks on see, et ei ole… Ei ole midagi nii tuttavad. Loomulikult, Eesti on väike, selliseid sündmusi on varem olnud, kuhu ma olen sattunud, kus on ka Taavi (Taavi Rõivas – toim) olnud ja olen ka sattunud, kus on olnud Hanno (Hanno Pevkur – toim), aga loomulikult on neid variante veel. Küsisime ja taotlesime sinna ka inimesi, kes ei saanud tulla.

Kes näiteks?

Pigem ei hakka ütlema, ma soovin neid järgmisel aastal võib-olla kaasata.

Millega te siis ministrid lõpuks ära veensite?

Ma ei tea, mis nende otsust aitas teha, aga kõigepealt me tegime taotluse, rääkisime ja kirjeldasime, millega me tegeleme, mis meil seal toimub ja mismoodi me soovime neid kaasata. Siis läks mingisugune aeg mööda, enne kui saime kokkuleppele. Seal küsiti loomulikult palju küsimusi, et mis see täpselt on. Miks nad selle otsuse tegid, ma ei tea, aga igal juhul olen väga tänulik, et nad seda tegid.

Nemad ikka osalevad tasuta?

Jaa, loomulikult. Taavi tutvustab Stenbocki maja – sama programm oli eelmisel aastal. Kutsusin teda ka ringraja äärde, aga sinna ta kahjuks tulla ei saa.
Kõik on alguse saanud sellest, et Audru rada on Skandinaavia kõige modernsem ja kaasaegsem ja korralikum ringrada – see on üks asi millest see on alguse saanud, et siin ümberkaudsetes riikides midagi nii toredat ei ole. Huvilisi, kes käivad oma autodega ringrajal sõitmas, on Rootsis rohkem kui Eestis. See ei ole selline asi, et ostad omale 2500 euro eest kohtumise ministriga.

Sel aastal loodate selle üritusega plussi jääda?

Ma loodan. Loodan plussi jääda jah.

Prognoosi ei ole?

Prognoosi ei ütle jah. Ei taha asjadest ette rääkida, paraku siis läheb vastupidi. Aga kui plussi ei tee, siis olen sellega rahul, et ma arvan, et see on paljudele inimestele meeldiv kogemus ja kindlasti ma olen ise Eesti patrioot ka natukene ja mulle meeldib, kui Eestit saab maailmale tutvustama positiivsel noodil.