Tsirkuse tuuri korraldaja Lauri Viikna saatis täna Statoili juhtkonnale avaliku kirja, milles teatab, et on Statoili käitumises väga pettunud.

Leif Meelelahutus ja Tivoli Tuur OÜ korraldavad Tivoli ja Tsirkuse Tuure juba 1996. aastast. Rocca al Mare Statoili jaama valmimisest saadik olime head partnerid, teatas Tsirkuse tuur. Ettevõtte teatel maksid nad kõik arved Statoilile alati õigeaegselt.

2009. aastal keelduti ootamatult edasisest elektriühenduse võimaldamisest. Põhjenduseks tõi Statoil vastuolu seadusega, mis ei lubavat elektrienergiat anda.

Toetudes Eesti Statoili jaemüügijuhi Indrek Nõlvaku lubadusele, et kui konkurentsiamet lubab, siis elektrit müüakse, kolis tsirkus koos loomade, artistide ja tehnikaga Saku suurhalli ette ja alustas telgi ehitust.

„Teisipäeval saabunud dokumendi, mis kinnitas müügi seaduslikkust saatsime koheselt Indrek Nõlvakule edasi. Meie kohutavaks üllatuseks tuli taas eitav vastus,“ selgitas Viikna.

„Olen temaga nõus, et Eesti Statoil ei ole kohustatud meile elektrit müüma, kuid kuidas on võimalik, et soliidse firma esindaja nii käitub pannes oma partneri väga raskesse seisu vaevumata põhjendamagi,“ on Tivoli Tuur OÜ solvunud.