“Seda tehti eesmärgiga mõjutada linna mainet. Nende inimeste advokaadid, keda süüdistatakse milleski arusaamatus, ütlevad veel oma arvamuse välja,” ütles Stalnuhhin Põhjarannikule.

Kellel on vaja Narva mainet rikkuda? “Paljudel. Konkreetselt Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal. Valitsuskoalitsiooni kuuluvad erakonnad on Eesti omavahel ära jaganud ja Narva sattus sotsiaaldemokraatide mõju piirkonda. See on otseselt poliitikaga seotud ja europarlamendi valimiste eel on sellel sügav mõte,” teatas Stalnuhhin. Kas Narva võimud kavatsevad kuidagi linna kohta käiva läbiotsimistega seotud negatiivse info ümber lükata? “Minu arvates tuleks oodata, vaadata, kuidas sündmused edasi arenevad,” arvas linnavolikogu esimees.

Esmaspäeval, 16. juunil korraldas kaitsepolitsei Narva linnavalitsuses läbiotsimise, muu hulgas otsiti dokumente ka abilinnapea Sofja Homjakova kabinetist. Viru ringkonnaprokuratuuri teatel toimus läbiotsimine 2007. aasta augustis algatatud ametialase kuriteo uurimise raames. Viru ringkonna eriasjade prokurör Antti Aitsen ei täpsustanud uurimise asjaolusid, lisas vaid, et ei Homjakovale ega kellelegi teisele pole selles kriminaalasjas süüdistust esitatud.

Prokuratuuri teatel polnud esmaspäevane läbiotsimine seotud linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Arkadi Nikolajevi suhtes algatatud kriminaalasjaga, keda kahtlustatakse pistise nõudmises ja saamises ning riigihankekonkursi läbiviimise konkursi nõudmiste rikkumises.