Stalnuhhin kordas Eestis levinud mõtet sellest, et eestlased ja venelased elavad erinevas inforuumis. "Eesti meedia edastab kriitikatundeta USA riigidepartemangu seisukohta ja eestlased võtavad selle kriitikatundeta vastu. Siit täielik mittemõistmine ja lahkheli, mida luuakse spetsiaalselt. On raske ennustada, kuhu see kõik võib viia," rääkis Stalnuhhin.

"Aga samas kasvab usaldus Venemaalt tuleva informatsiooni vastu - inimesed näevad, et seal on rohkem tõtt," rääkis Stalnuhhin.

Riigivõimu suhtumine kohalikesse venelastesse pole Stalnuhhini sõnul muutunud, muutunud on vaid kaitsepolitsei suhtumine, mis üritab kontrollida kogu ühiskonda ja eriti venelasi. Kasvanud tähelepanu vene poliitikutele pole vaid miinus, vaid märtrioreool aitas Yana Toomil Euroopa Parlamenti saada.

Stalnuhhin lausus, et suhtumine Krimmi sündmustesse muutus peale sündmuseid Odessas ja Mariupolis, sest inimesed mõistsid, et sama oleks oodanud ka Sevastoopolis.

Stalnuhhini sõnul tunnevad 90 protsenti Eesti venelastest Krimmi ja Donbassi elanikele kaasa. "Keegi ei taha sõda. Aga kõik elavad kaasa võitlusele natsismiga. Sest mis oli 2. mail Odessas ja 9. mail Mariupolis, mis oli Maidanil, kus inimesi loobiti Molotovi kokteilidega ja põletati elusalt - see on natsism," lausus Stalnuhhin.

Ukraina sündmuste taustal käitub Venemaa Stalnuhhini hinnangul soliidselt. "Kui ka eksib, siis oluliselt vähem kui USA. Tegevus on läbimõeldud, oma jõus ollakse kindel. Paljud tegutsejad on praegu ootel. Arvatakse, et Boeingist saab kogu loo võti. See, kes selle alla tulistas, kaotab," ütles Stalnuhhin.